31/01/2021

Höllennys, vihdoinkin!

Vapaa viikonloppu, lopultakin. Siis oikeasti vapaa, eikä vain johonkin tiettyyn tekemiseen - kuten matkustamiseen - tarkoitettu. Lisäksi olen onnistunut pitämään tulevat viikot töiden suhteen keveänä niin, että voin pitää illat vapaina. Minulla on opintoja tehtävänä, joten sitäkin varten on pidettävä vapaata.

Joo, nyt nämä työt on siis tehty. Nyt on sitku.

Kunnonkohotusprojekti etenee seuraavasti: Auttoisissa kävelin niitä 3,5 km:n lenkkejä, kunnes tuli tuuliset päivät, jolloin en kävellyt lenkkiäni. Kotiin palattuani olen lähes joka toinen päivä päässyt kävelemään, paitsi nyt ihan viime päivinä. Tänään aion siivota ja mennä salille, joten lenkki jää taas huomiselle.

Ruokavalion suhteen tein sellaisen suunnitelman, etten kieltäydy herkuista, mutta yritän juoda mahdollisimman paljon vettä ja opettelen pureksimaan ruokani paremmin. Se liittyy Pertti Mustajoen taannoiseen blogikirjoitukseen, jossa hän laski, että suupalaa pitää pureskella 15 kertaa. Minäkin ahmin aina ruokani. On tosi vaikea muistaa pureskella riittävän monta kertaa. Nyt opettelen. Ja samalla opettelen sitä vedenjuontia. Olen syönyt lähes pelkästään keittoja, leipää ja karkkia viime viikkoina.

Eilen ostin salaattitarpeet ja heitin pilalle menneet pois ruokahävikkiä kiroten. Huomasin, että valmiiksi silputtu salaatti pussissa maksaa yhtä paljon kuin se kokonainen salaattikerä. Valmiiksi silputussa on valmiiksi erilaisia salaatteja (eilen ostamassani on mm. babypinaattia), ja se on valmiiksi pesty, joten sen voi heittää suoraan kulhoon ja muut osaset päälle. Jos ostaa kokonaisen, saa vain yhtä salaattia, se pitää pestä ja silputa, ja osa siitä kuitenkin menee pilalle. Koska syön kuitenkin keittopainotteisesti saadakseni mahani kuntoon. Tästä se taas lähtee, jee!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti